Duiken Cuba

Duiken op Cuba; een ervaring die je niet mag missen

Cuba is voor duikliefhebbers een prachtige locatie. Door de langgerekte vorm van het eiland beschikt Cuba over kilometers kustlijn waar zich prachtige riffen, grotten en scheepswrakken bevinden. Duiklocaties zijn er dan ook in overvloed langs de Cubaanse kust. In populaire badplaatsen als Varadero, Guardalavaca en Isla de Juventud kun je genieten van zachte witte zandstranden én onvergetelijke duik- of snorkeltochten in een adembenemend mooie onderwaterwereld.

Daarnaast zijn ook nog talloze rustige stranden met knusse accommodaties waar het ook prachtig duiken is. Hieronder omschrijven we een aantal van de mooiste duikspots.

Isla de JuventudIsla de la Juventud strand

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Isla de Juventud, ofwel het eiland van de jeugd, is een fantastische locatie voor duikers. In 1809 beroofde de Franse piraat Latrobe 2 Spaanse goudschepen; naar verluidt verstopte hij de buit ergens op het strand. De schat is nooit gevonden, maar onder water kun je je vergapen aan scheepswrakken, grotten en natuurlijk een overvloedige onderwater flora en fauna.

Peninsula de Zapata

Aan de zuidkust van Cuba ligt een andere populaire duikspot; het Peninsula de Zapata. Het water is hier zeer rustig en daardoor kraakhelder. Je vindt hier diverse soorten zeldzamere wezens zoals barracuda’s, schorpioenvissen en zeebaars en bovendien kun je deelnemen aan grotduiken.

Playa LargaPlaya Larga Cuba

De Playa Larga ligt bij de Varkensbaai, waar alles ‘ecotoerisme’ is. De natuur op Cuba wordt zowel boven als onder water goed beschermd! Bij de Varkensbaai is dat goed te zien; eindeloos veel vissoorten, koraalriffen in allerlei kleuren en boven water veel vogels. Je komt hier tijdens je duiktochten bij diepe riffen en een imposante onderwaterkloof!

Santa Lucia

Een andere prachtige duiklocatie is Santa Lucia. Het water is lekker warm, het rif ligt vlak bij de kust waardoor het ook uitermate geschikt is voor snorkelaars. Grote kans dat je tijdens je duiktocht oog in oog komt te staan met een bull shark. Ontdek de prachtige koraaltuinen, scheepswrakken en zwem door verschillende gaten en doorgangen in het koraal.