Cuba met kinderen

Ervaar Cuba met het hele gezin

Bij Cuba denk je natuurlijk meteen Cuba met kinderen 1aan sigaren, mojito’s en politiek. Niet direct een omgeving voor kinderen. Niets is minder waar. Cuba heeft enorm veel te bieden voor kinderen en bovendien zijn de Cubanen gek op ze. Je zal zien dat je overal meer dan welkom bent!

Cuba; voor jong en oud

Cuba is voor zowel kinderen als volwassenen een boeiende bestemming. Zee, strand en zon valt natuurlijk bij iedereen in goede aarde en dat is op Cuba volop te vinden. Je kunt er overal zwemmen (ook met dolfijnen!), snorkelen, watersporten of er met de catamaran op uit trekken. Maar er is nog veel meer te beleven. Verken de architectonische schatten in Havana en Trinidad en slenter door de vele straatjes en steegjes, maak grapjes met de vriendelijke lokale bevolking en vergaap je aan de vele oldtimers.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Maak kennis met de prachtige natuur van dit bijzondere, langgerekte Caribische eiland, zoals bijvoorbeeld in Soroa in de Sierra del Rosario, een van de grootste natuurgebieden van Cuba. Wandel tussen eindeloos veel bomen en koffieplantages en ontdek het grote kunstmatige meer vol forellen. Bezoek er de grootste en kleurrijkste orchideeëntuin van Cuba en loop naar de imposante waterval van 21 meter hoog.

Zelfs de culturele bCuba met kinderenezienswaardigheden zijn ook voor kinderen een beleving. De beroemde Varkensbaai is hiervan een goed voorbeeld; hier werd in 1961 de door Amerika gesteunde invasie van Cubaanse opstandelingen afgeslagen en daardoor kwam Fidel Castro als overwinnaar uit de bus. Bezoek er het Varkensbaaimuseum en de stad Cienfuegos. Net buiten de stad kun je het dolfinarium bezoeken waar je de vriendelijke beesten in een met mangroven omgeven stuk water kunt zien zwemmen. Of maak een wandeling over de hoge kliffen van de rotskust en duik de twee kalksteengrotten in!

Kortom, Cuba is cool en je raakt er niet uitgekeken!