Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is de tweede stad van Cuba na Havana. Het is een stad die bekend staat om de verschillende dansstijlen en bijna alle muziekstijlen die je terughoort door Cuba vinden vinden hun oorsprong in Santiago de Cuba. Er zijn veel barretjes te vinden waar bands live optreden en je onder het genot van een drankje kan genieten van de heerlijke cubaanse muziek. Mocht je bezoek aan Santiago de Cuba in een weekend vallen is het ‘Casa de la Trova’zeker een bezoekje waard. In deze bar komen de beste bands van dit moment en als je van dansen houdt zit je hier ook zeker goed. De beste reistijd om naar Santiago de Cuba te komen is in Juni. Tijdens deze maand vinden de meeste festivals en feesten plaats en eind juni is het beroemde Carnaval. Dit feest mag je zeker niet missen.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Parque Cespedes

Dit is het centrale punt en het sociale hart vanParque Cespedes Santiago de Cuba. Dit prachtige plein wordt ook wel gebruikt als een soort openluchttheater. Muziek speelt hierin zeker een hoofdrol. Rondom dit plein bevinden zich ook de meeste bezienswaardigheden. Zoals het stadhuis waar Fidel Castro op het balkon zijn eerste overwinningstoespraak hield, en de voormalige residentie van de Spaanse veroveraar en oprichter van de stad Diego Velàsquez. Wil je even afkoelen en genieten van een lekker drankje dan is Hotel Casa Granda zeker een aanrader. Het terras van dit hotel geeft een geweldig uitzicht over dit levendige plein waar vooral s’avonds mensen naar toe komen.

Museo Provincial Bacardi Moreau

Dit museum is het oudste museum wat je kan vinden in Cuba. In dit museum zijn allerlei voorwerpen te zien die verzameld zijn tijdens de tijd van de Spaanse verovering tot de onafhankelijkdsoorlogen. De verzamelaar van al deze voorwerpen is de beroemde Emilio Bacardí, het brein achter het beroemde rummerk. De voorwerpen geven een beeld van de woelige geschiedenis van Cuba.

Moncada-kazerne

Om een goed beeld te krijgen van de geschiedeniCuba370s van de revolutie kan een bezoek aan de Moncada-kazerne niet ontbreken. Hier voerde Fidel Castro tijdens het carnaval een verrassingsaanval uit die mislukt en leidde tot de gevangeschap van Fidel en zijn mannen. Hij werd echter wel bekend bij het publiek dankzij deze aanval en daarom speelt de Moncada Kazerne een belangrijke rol in de geschiedenis van de revolutie. Nu functionert de kazerne als een museum waar je alles kan leren over de geschiedenis van Cuba met vooral veel aandacht voor de revolutie van de jaren 50.