Beste reistijd

Alle informatie die je nodig hebt om te bepalen wat voor jou de beste reistijd is

Een vraag die veel vakantiegangers die naar Cuba gaan hebben, is wanneer het de beste tijd is om naar het Caribische eiland af te reizen. Het antwoord daarop is dat Cuba eigenlijk het hele jaar door een prima reisbestemming is. Het is er gewoon bijna altijd lekker weer! Toch zijn er wel wat verschillen in het weerbeeld gedurende het jaar. Hieronder volgt daarom een korte beschrijving van het klimaat en wat voor effect dat kan hebben op jouw vakantie.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Regenseizoen

Cuba kent een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen 25 en 35 graden Celcius. Het is er behoorlijk vochtig, waardoor het vaak warmer aan kan voelen, maar daar tegenover staat dat er bijna altijd een lekker windje staat!
Het regenseizoen in Cuba duurt van mei tot ergens in oktober. Maar nou is het niet zo dat het dan aan één stuk door regent. Deze periode kenmerkt zich door veelal korte buien die voornamelijk aan het eind van de dag en in de avond plaatsvinden. Overdag schijnt dus meestal gewoon de zon. Het kan wel broeierig aanvoelen tijdens deze periode en als je daar slecht tegen kunt, kan je dus beter niet in het regenseizoen naar Cuba komen.

Orkanen

Cuba kent bovendien een orkaanseizoen. Die duurt van begin juni tot en met november. De meeste orkanen treffen Cuba aan de zuidoostelijke kant van eiland en eenmaal boven land neemt de orkaan dan snel in kracht af. Echt gevaarlijke situaties zijn er dus bijna nooit, maar ook een flinke storm is tijdens een zonvakantie natuurlijk niet wenselijk.

Beste reistijd

Als je dus liever niet in het regen- en orkaanseizoen naar Cuba reist, is de periode van eind november tot en met april de beste periode om op Cuba te vertoeven. De temperaturen zijn er dan tussen de 25 en 30 graden en is het droog en zonnig.

Een leuke impressie van een voorbeeld reis vind je hier op Reizen.nl