Autohuur Cuba

Auto huren op Cuba maakt het mogelijk om het land op eigen tempo te verkennen

De ideale manier om Cuba te verkennen is metAutohuur Cuba de auto. Autohuur op Cuba is prima geregeld en er zijn veel plaatsen waar je een auto kunt ophalen of inleveren. Door de langgerekte vorm van het eiland, dat bijna 1300 kilometer lang is (!), zijn de afstanden die je soms af moet leggen behoorlijk groot. Daarom is het fijn om op Cuba een auto te huren zodat je optimale vrijheid hebt. Gelukkig zijn over het algemeen de wegen van redelijke kwaliteit. Toch zijn er een aantal punten die je even in de gaten moet houden.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Autohuur Cuba; aandachtspunten

• Zoals gezegd zijn de meeste wegen geasfalteerd en van redelijke kwaliteit. Toch zijn sommige stukken minder goed en moet je tijdens het rijden goed opletten omdat er gaten in het wegdek zitten.
• De toegestane maximum snelheid ligt over het algemeen lager dan in Nederland. Dit is in verband met langzaam verkeer zoals ezelkarren en paard-en-wagens.
• Parkeren is bijna nergens een probleem. Er zijn ook veel officiële parkeerplaatsen, deze kun je herkennen aan de parkeerwachten met een gekleurd verkeersvest aan. Het kost meestal zo’n 1 CUC per dag of 2 CUC per nacht, maar betaal nooit voordat je daacuba autohuurdwerkelijk je auto hebt geparkeerd.
• Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer een bekeuring krijgt. Deze moet dan bij de verhuurmaatschappij betaald worden als je de auto inlevert. Mocht er dus een agent zijn die wil dat je meteen betaalt, dan moet je dat weigeren want dan heb je te maken met een Cubaan die graag wat ‘bijverdient’.
• Maak je brokken en heb je gedronken? Dan ben je op Cuba altijd schuldig en kun je zelfs de gevangenis indraaien. Drink dus nooit als je gaat rijden!

Voorwaarden autohuur

Om op Cuba een auto te kunnen huren moet je minimaal 21 jaar zijn en je rijbewijs minstens een jaar oud zijn. Als je de auto ophaalt, moet je een borg betalen. Dit kan contant of met een creditcard (Amerikaanse credit cards worden NIET geaccepteerd). Vraag verder de specifieke voorwaarden bij het verhuurbedrijf.