Reisverzekering Cuba

Ga goed verzekerd op reis

Heb je een reis naar Cuba gepland? Dan is het, net als bij andere reizen, belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat zodat je vakantie soepel en zonder problemen verloopt. Als je goed op de hoogte bent van een aantal praktische zaken en vereisten, kun je op tijd maatregelen treffen om te voorkomen dat je voor vervelende verassingen komt te staan. Eén van die zaken is het afsluiten van een geschikte reisverzekering die ook dekking geeft voor ziektekosten.Reisverzekering Cuba

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Verplichte reisverzekering met dekking voor medische kosten

De Cubaanse overheid heeft een nieuwe regeling ingesteld die sinds 1 mei 2010 geldig is. Reizigers naar Cuba zijn verplicht om een reisverzekering met ziektekostendekking af te sluiten. Bij aankomst op de luchthaven moet je dus kunnen aantonen dat je afdoende verzekerd bent. Meestal wordt zo’n verzekering afgesloten in het land van herkomst bij een door Cuba erkende verzekeraar. Een verzekeringsmaatschappij is erkend als deze een contract heeft gesloten met Asistur, de Cubaanse organisatie voor toeristen in nood. Nederlandse verzekeringsmaatschappijen die daaronder vallen zijn ANWB, Elvia Assistance, Eurocross, OHRA, SAS Alarm Service, SOS International en Unigarant. Mocht je bij een andere maatschappij verzekerd zijn, dan wil dat nog niet zeggen dat deze niet is verbonden aan Asistur. Check in dat geval even bij je verzekeringsmaatschappij of deze bij Asistur is aangesloten. Is dat niet het geval, dan zal je toch naar een andere reisverzekering moeten kijken.

Wat te doen als niet kunt aantonen dat je verzekerd bent

Kun je bij aankomst op Cuba niet aantonen dat je verzekerd bent voor medische kosten, dan moet je ter plekke een verzekering afsluiten bij een Cubaanse verzekeringsmaatschappij voor ziektekosten.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je voor één keer een paar weken op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering de beste optie. Maar als je nou langere tijd naar Cuba gaat, of als je regelmatig naar het buitenland reist, dan is een doorlopende reisverzekering de voordeligste optie.