Snorkelen Cuba

Kom snorkelen op Cuba en ontdek de geheimen van de zee

Cuba is één van de meest populaire reisbestemmingen in het Caribisch gebied. Met een prachtige natuur, een heerlijk klimaat en vele bezienswaardigheden heeft Cuba voor iedereen wel iets te bieden. Maar Cuba heeft ook een schitterende onderwaterwereld. Veel mensen komen dan ook naar Cuba om te snorkelen en te duiken. Het heldere water en de prachtige duikspots maken van snorkelen Cuba een onvergetelijke ervaring!

Georganiseerde snorkeltochtenSnorkelen Cuba

Het is natuurlijk erg leuk om gewoon het water in te lopen en daar wat rond te peddelen en onder het wateroppervlak te gluren, maar nog leuker is om aan georganiseerde snorkeltochten deel te nemen. De gids weet de mooiste plekjes te vinden en kan begeleiding en hulp geven wanneer dat nodig is. Belangrijk daarbij is dat je beschikt over een goed passende uitrusting. Je kunt daarvoor op heel veel plaatsen terecht; je hotel, een duikcentrum of duikschool. Het water rond Cuba is altijd lekker warm en het zonnetje schijnt volop. Vergeet dan ook nooit om je goed in te smeren met waterbestendig zonnebrandmiddel of nog beter, trek een t-shirt aan.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Snorkelspots

Cuba beschikt over een uitzonderlijk lang kustgebied en je vindt er dan ook talloze prachtige plaatsen die perfect zijn om te snorkelen. Hieronder volgen een paar van de mooiste plekken.

Maria la GordaVarkensbaai Cuba

Aan het uiterste puntje in het zuidwesten van Cuba ligt Maria la Gorda. Aan land is hier niet veel te doen, maar onder water des te meer! Adembenemend mooie koraalriffen met felgekleurde vissen, zeeschildpadden en rifhaaien bevinden zich vlak aan de kust

Playa Giron

Zeer populaire snorkellocatie op ongeveer 2 uur rijden van Varadero. De duikspot ligt vlak aan de kust, wat het een zeer geschikte locatie voor snorkelaars maakt.

Varkensbaai

Ligt aan de zuidkust van Cuba. Op een paar meter van deze kust kun je prachtige vissen en koralen zien.

Cayo Santa Maria en Cayo la Brujas

Kilometers van schitterende koraaltuinen met honderden soorten kleurrijke vissen, dolfijnen en schildpadden gecombineerd met kristalhelder water vormen een onvergetelijke snorkelervaring.