Havana

Het bruisende Havana is de hoofdstad van Cuba, bekend van Fidel Castro’s toespraken, de salsa, rum en de sigaren. In de stad heerst altijd een nostalgisch sfeertje als gevolg van de vele overblijfselen uit de tijd dat Cuba nog een Spaanse kolonie was en de vele klassiekers die er rondrijden.

Wil je de echte sfeer van Havana proeven, dan moet havana-cuba-with-russian-carje zeker naar de Calle Obispo, met de talloze cafeetjes en winkeltjes. Verder is er de beroemde, kilometerslange boulevard El Maleçon. Deze loopt langs de kust en ziet er vrolijk uit met de pastelkleurige huizen. Het Plaza de la Revolución moet je ook beslist gezien hebben; hier hield de roemruchte president Fidel Castro zijn bekende lange toespraken. Verder vind je er de bibliotheek, de hoge toren met het beeld van de nationale held van Cuba; Jose Martí en aan de andere kant, op de muur van het ministerie, is een gigantisch grote afbeelding te zien van een ander held; Ché Guevara.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Havana = sigaren

Cuba staat bekend om de in de hele wereld geliefde sigaren. Al eeuwenlang roken de Cubanen sigaren, maar sinds de 19e eeuw worden deze over de gehele wereld geëxporteerd. Wil je sigaren kopen, koop dan uitsluitend bij een officiële sigarenwinkel. In de Partagas sigarenfabriek kun je een rondleiding krijgen en het hele productieproces van de sigaar te zien krijgen.

Voor prachtige architectuur moet je in de oude wijk van Havana zijn; Havana Vieja. Hier vind je talloze historische panden met bouwstijlen van eind 19e eeuw tot halverwege de 20e eeuw, schitterende huizen en diverse oude monumenten. Verder is er ook het Museo de la Revolución, waar je van alles over de geschiedenis van Cuba te weten kunt komen. De shopaholics moeten naar de moderne wijk Vedado met een heuse skyline van wolkenkrabbers, luxe winkels en diverse bioscopen.

Om een beetje cultuur te voelen kun je naar La Bodeguita del Medio, de plek waar de ‘Mojito’ vandaan komt en thuishaven voor schrijvers en kunstenaars zoals Salvador Allende, Pablo Neruda en Josignacio. De bar Floridita was de favoriete plek van de bekende schrijver Ernest Hemingway.