Klimaat

Geniet volop van het tropische klimaat van Cuba

Eén van de redenen waarom we graag naar Cuba op vakantie gaan is om te ontsnappen aan de kou en het slechte weer bij ons in West Europa. Cuba ken een subtropisch klimaat wat betekent dat het er het hele jaar lekker warm en zonnig is. Met een gemiddelde temperatuur van 28 en veel zon biedt het paradijselijke eiland dus het ideale weer voor een heerlijke vakantie!

Seizoenen

Toch kent Cuba wel seizoenen. Er is eWeer op Cubaen droog seizoen en een nat seizoen. De regentijd duurt van mei tot en met oktober, maar ook in het droge seizoen kan het wel eens regenen. Zoals vaak gebeurt in het Caribische gebied vallen de meeste buien aan het eind van de dag en ’s-nachts, tijdens de regenperiode kunnen dat echter wel flinke buien zijn.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

In de winter, en dan vooral in januari, is de temperatuur het laagst; zo rond de 20 graden. In de zomermaanden juli en augustus komen de temperaturen met gemak boven de 30 graden. Ook kan er temperatuurverschil zijn tussen het noordwesten en het zuidoosten van het eiland. Zo is het in Havana meestal een paar graden minder warm dan in Santiago de Cuba.
De zomermaanden kunnen behoorlijk drukkend zijn door het vochtige, warme weer. Dit geldt vooral voor het binnenland en langs de zuidkust. Het hele jaar door staat er een lekker windje, die vooral in het noorden wel verkoeling biedt.

Orkanen

Cuba is best groot en behoorlijk langgerekt. De kans dat er een orkaan over het eiland trekt is daarom best groot. In de orkaantijd, van juni tot half november, wordt Cuba elk jaar wel 1 of Zonsondergang Cuba2 keer getroffen door een orkaan.

Beste reistijd

De beste tijd voor een vakantie op Cuba is dus van november tot begin mei, dus na het regen- en orkaanseizoen.