Trinidad

Trinidad ligt aan de zuidkust van Cuba en bij aankomst in deze bijzondere stad lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Sinds 1988 staat Trinidad op de werelderfgoedlijst van Unesco en heeft een pure Cubaanse uitstraling. Loop door de kleine steegjes door en geniet van de prachtige architectuur. Deze stad word ook weleens het openluchtmuseum van Cuba genoemd omdat er zoveel te zien is door alleen al door de stad heen te lopen. Omdat het zo’n bijzondere unieke stad is, is het ook erg bekend onder de toeristen. Het is daarom ook aan te raden niet in het hoogseizoen te komen vanwege de drukte.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Plaza Mayor

Dit plein is het centrale hart van Trinidad. Rondom dit pleinPlaza Mayor bevinden zich de meeste bezienswaardigheden die Trinidad te bieden heeft. Een voorbeeld is het Convento San Francisco. Dit is de klokkentoren van het voormalige klooster. De klokkentoren is het hoogste punt van de stad en is ook het symbool van Trinidad. Binnen het oude klooster is nu het Museo Nacional de La Luncha Contra Bandidos gevestigd. In dit museum leer je alles over de strijd tegen de contrarevolutionaire.

Museo Romantico

Aan het plein kan men ook het beroemde Museo Romantico vinden. Dit museum wordt ook wel het mooiste huis genoemd. Het huis was vroeger van een familie die rijk geworden is door de suikerhandel. Het staat nu vol met meubels van over de hele wereld en is zeker een bezoek waard.

Museo Histórico MuncipalMuseo Historico Principal

Net als het Museo Romantico ligt ook het Museo Histórico Muncipal aan het Plaza Mayor. Het huis waar het museum nu in is gevestigd was vroeger eigendom van een voormalig slavenhandelaar en burgemeester van de stad. In het museum wordt dan ook stilgestaan bij de slavenhandel. Het is een erg indrukwekkend museum met een mooie binnenplaats. Na de rondleiding kun je een kijkje nemen op het balkon en heb je een prachtig uitzicht over de landelijke omgeving van Trinidad.