Inentingen Cuba

Als je lekker op vakantie gaat, wil je natuurlijk niet een enge ziekte als souvenir mee naar huis nemen. Bij veel tropische vakantiebestemmingen zijn er daarom bepaalde inentingen verplicht of geadviseerd tegen ziekten die bij ons niet of nauwelijks voorkomen. Voor Cuba zijn er geen verplichte vaccinaties maar wel inentingen die sterk aanbevolen worden.

Sterk aanbevolen inentingen Cuba

Voor Cuba raadt men aan om in ieder geval een vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) te halen. Blijf je langer dan drie maanden wordt er geadviseerd daarnaast ook een inenting tegen buiktyfus en rabiës (hondsdolheid) te halen.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

DTP-vaccinatieInentingen Cuba

Met een DTP-vaccinatie ben je tien jaar beschermd tegen difterie, tetanus en polio. Het is het beste de inenting ongeveer 2 weken vóór je vertrek te halen, maar kan ook eventueel op het laatste moment gehaald worden.

De inenting tegen hepatitis A biedt korter bescherming; zo’n 1 tot 3 jaar. Maar met een herhaalde inenting ben je 25 jaar lang beschermd. Ook hier kan de vaccinatie eventueel last-minute gegeven worden maar het is beter om dat ongeveer 2 weken van te voren te doen.

Met de vaccinatie tegen buiktyfus ben je drie jaar lang gedeeltelijk beschermd. Hij kan het beste ruim twee weken vóór de vertrekdatum toegediend worden.

Hepatitis B vaccinatie

Om beschermd te zijn tegen hepatitis B zijn er drie vaccinaties nodig, maar dan heb je ook levenslange bescherming. Daarom moet je ruim op tijd beginnen. Het beste is om 7 maanden vóór de vertrekdatum de eerste prik te halen, en dan daarna nog twee keer in overleg met het GGD. Ben je te laat maar heb je nog wel een maand tijd alvorens je in het vliegtuig stapt, dan kunnen er toch nog 2 gegeven worden. Je bent dan wel beschermd, maar minder goed dan met 3 injecties.

Rabiës

Bestaat uit drie inentingen, daarom kun je het beste 8 weken van te voren beginnen. Je hebt dan een basisbescherming van twee jaar. Na een verdachte beet moet je je echter wel weer laten inenten.