Belangrijkste tips cuba

Zonder kopzorgen op vakantie met de belangrijkste tips voor Cuba

Ben jij ook zo iemand die graag goed voorbereid op reis gaat? Een goed begin is het halve werk zeggen we altijd en ook voor een vakantie gaat die uitspraak op. Door met bepaalde punten rekening te houden, kun je voorkomen dat je straks voor rare verassingen komt te staan en verloopt je vakantie soepeltjes zodat je alle tijd hebt om te genieten!

GeldzakenBelangrijkste tips Cuba

Op Cuba wordt er betaald met de Cubaanse Convertibele Peso (CUC). Bij de wisselkantoren (o.a. op de luchthaven), banken en de grotere internationale hotels, kun je je euro’s omwisselen voor CUC. Houd er rekening mee dat je op Cuba niet kunt pinnen met een reguliere bankpas. Ook creditcards en dollar travellercheques worden niet geaccepteerd en het is niet mogelijk geld over te maken naar Cuba via Western Union of soortgelijke bedrijven. Neem dus voldoende contant geld mee!

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Met je Visacard of Mastercard kun je in sommige grotere (lees duurdere) hotels wel terecht en er zijn bankautomaten waar je geld ‘uit de muur kunt trekken’. Kijk dan wel uit voor oplichters en zakkenrollers.

Verplichte reisverzekering

Sinds 2010 zijn alle reizigers naar Cuba verplicht om een ziektekosten- of reisverzekering met medische dekking af te sluiten. Kun je bij aankomst niet aantonen dat je een geldige verzekering hebt, dat ben je verplicht om op het vliegveld op Cuba alsnog een vervangende Cubaanse reisverzekering af te sluiten. In Nederland kun je terecht bij ANWB, Elvia Assistance, Eurocross, OHRA, SAS Alarm Service, Unigarant en SOS International, deze maatschappijen hebben een contract met het Cubaanse Asistur.

Identificatiebewijs

Op Cuba is men verplicht identificatie bij zich te dragen. Daarom kun je het beste een kopie van je paspoort maken en deze overal mee naar toe nemen. Je paspoort kun je het beste, samen met de andere waardevolle spullen, in de hotelkluis achter laten of in bewaring geven. Ook is het altijd handig een scan van je paspoort naar je eigen email adres te mailen, zodat je bij verlies of diefstal altijd een kopie hebt.