Backpacken Cuba

Backpacken door Cuba de manier om dichter bij de Cubaanse bevolking te komen

Cuba wordt meestal geassocieerd met een luxe, all-in strandvakantie. Dat is dan ook een heerlijke mogelijkheid die het eiland biedt, maar op die manier leer je niet het authentieke Cuba kennen! Een fantastische manier om Cuba te ontdekken is door gewoon een rugzak om te hangen en het land in te trekken.

Het echte CubaBackpacken Cuba

Cuba heeft ontzettend veel te bieden. In het binnenland vind je heel veel groen; tabaksvelden, suikerrietplantages en fruitbomen. De vallei van de Viñales, waar de tabak wordt geteeld, is zo mooi en van historisch belang, dat het sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de steden kun je kennismaken met de cultuur en het vriendelijke, ontspannen karakter van de Cubanen.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Als je gaat backpacken in Cuba mag een bezoek aan de hoofdstad Havana niet aan je reis ontbreken. Het is de stad van salsamuziek, Ernest Hemingway maar natuurlijk ook de stad van de oldtimers en de sigaren. Je kunt er ook vele koloniale en oudere bouwwerken bewonderen; het oude gedeelte van de stad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het Plein van de revolutie hangt de beroemde levensgrote afbeelding van Che Guevara.

UNESCO vond ook dat de hele sCubaanse sigaartad Trinidad op hun lijst thuishoorde. Talloze sierlijke gebouwen uit de koloniale tijd geven de stad een speciale sfeer die de rijkdom laat zien van de hoogtijdagen van de stad dankzij de suikerproductie.

Een andere geliefde plaats van backpackers in Cuba is Villa Clara; de stad waar Ernesto Che Guevara verbleef. Je vindt er een indrukwekkend monument met mooie fresco’s over de vrijheidsstrijd van Cuba tegen Baptista en in het museum zelf kun je de unieke foto’ s van de gevallen vrijheidsstrijders bewonderen.

Accommodatie

Tijdens het backpacken Cuba moet je natuurlijk ook steeds ergens overnachten. Gewone hotels en resorts zijn meestal nogal prijzig. Wil je met een klein budget op reis, dan kun je heel goed terecht bij de vele posada’s. Een posada is een soort ‘bed and breakfast’.