Rondreis Cuba

Ontdek de vele kanten van Cuba en leer alles over de geschiedenis tijdens een rondreis Cuba

Een rondreis Cuba is een fantastische manier om het tropische eiland van de salsa, sigaren en Ché Guevara te ontdekken. Het bijzondere eiland heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en historie, maar Cuba heeft ook een prachtige natuur, fraaie stranden en gezellige steden.

Cuba is een zeer veelzijdig eiland en is metRondreis Cuba een lengte van zo’n 1250 kilometer het grootste eiland in het Caribisch gebied. Je vindt er hoge, groene bergen met typische tropische flora en fauna, maar ook laagvlakten met de tabaksplantages, citrusplantages en suikerrietvelden. De stranden en kusten lenen zich uitstekend voor een luie strandvakantie of sportieve watersportvakantie en ook voor duikers is er onder water veel te zien; een prachtige onderwaterwereld met koralen, vissen en scheepswrakken. Cuba heeft ook diverse eilandjes waarvan Cay Coco echt een aanrader is om te bezoeken.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Tijdens een rondreis Cuba maak je natuurlijk kennis met de hoofdstad Havana, met de fraaie monumenten uit de koloniale tijd en de talloze oude Amerikaanse auto’s. Bezoek de bar van Hemingway La Bodeguito del Medio en geniet er, net als hij, van een Mojito. Op de ‘Plaza de Armas’ vind je diverse kleine boekenkramen met Cubaanse klassiekers en boeken en kranten uit de tijd van de revolutie. De oude stad, Habana Vieja, is erkend als werelderfgoed van UNESCO. Je vindt er diverse monumenten waaronder het Real Fuerza Fort uit 1558. Op andere plaatsen, bij de monding van de baai staan nog 3 forten die allemaal een mooi uitzicht op de stad bieden. Bezoek ook het Paleis van de Capitanes Generales.

Andere hoogtepunten van een rondreis Cuba zijnPlaza de Armas Cuba een bezoek aan de sigarenfabriek in Pinar del Rio waar het prachtige landschap met de kalksteenheuvels zich uitermate goed leent voor mooie wandel- of paardrijtochten. In Cienfuegos bezoek je uiteraard de Varkensbaai en het museum dat een belangrijke rol speelde tijdens de Cubaanse revolutie.

Zoals je ziet is er op Cuba genoeg te zien en te beleven. Zoveel dat het teveel is om op te noemen. Een rondreis Cuba is dan ook een garantie vor een veelzijdige en interessante vakantie.