Goedkoop Cuba

Goedkoper naar Cuba, ontdek de mogelijkheden hier

Heb je altijd al een keer naar Cuba willen gaan maar heb je maar een laag budget? Als je het slim aanpakt, kan je toch je droom waarmaken. Hieronder geven we je een aantal tips.

Last minute reis

Verreweg de goedkoopste manier om naar Cuba te reizen is door een last minute all-inn vakantie te boeken. Dit soort aanbiedingen zijn vaak nog goedkoper dan wanneer je alleen vliegtickets zou kopen! Vanuit je resort of hotel kun je dan ofwel zelf erop uit trekken, ofwel aan georganiseerde excursies meedoen.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Goedkoop ticket

Een andere mogelijkheid is om goedkope tickets te bemachtigen en dan zelf het eiland gaan verkennen. Er zijn talloze goedkope onderkomens zoals low budget hotels en de Caribische variant van bed and breakfast; een posada of casa particular. Je logeert dan gewoon bij mensen thuis die daarmee wat bijverdienen en dat is een erg leuke manier om met het echte Cuba en haar inwoners in contact te komen! Je betaalt dan tussen de 10 en 30 euro voor een bed en een maaltijd. Deze mensen kunnen je overigens ook vaak advies geven voor een andere casa waar je de volgende dag kunt logeren.

Op een zelfde manier kun je ook voordelig eten in een paladares; een familierestaurant dat zich vaak in hun eigen omgebouwde woonkamer bevindt. De bediening is altijd vriendelijk, het eten is goed en de sfeer is gezellig.

Om aan een goedkoop ticket te komen, kun je letten op last minute seats, maar je kunt ook eens kijken bij vluchten vanuit Duitsland of België, of een vlucht nemen naar Varadero in plaats van naar Havana, die zijn vaak veel goedkoper.

Als vervoermiddel kun je een auto huren, maar dan adviseren we wel dat je dat al vanuit Nederland regelt. Daarnaast kun je ook prima van het openbaar vervoer gebruik maken. De Viazul bussen, die tussen de meeste grote steden rijden, zijn erg comfortabel en helemaal niet duur.

Wil je graag de beschikking hebben over een auto? Dan is een fly drive reis naar Cuba vaak veel goedkoper. Je hebt dan een rondreis met vlucht, de eerste nachten hotel en autohuur in één prijs!