Strandvakantie Cuba

Geniet van alle stranden die Cuba te bieden heeft

Cuba heeft door de vorm die het eiland heeft enorm veel kilometers strand. Vooral in de buurt van Havana , Varadero en Holguín zijn er veel exclusieve resorts en stranden die een ware toeristische trekpleister zijn. Maar er zijn ook nog heel veel maagdelijke stranden waar niemand komt en waar je het Caribische paradijs voor jou alleen hebt. Voor een strandvakantie, in welke vorm dan ook, zit je op Cuba dus goed!

Verschillende soorten strandenVaradero Cuba

Vaak is je locatie en het hotel waar je zit bepalend voor welke stranden je aandoet. Dat is logisch. Maar daarom is het ook slim om van te voren te bepalen wat je ongeveer wilt en met die voorkeur ook je hotel uit te zoeken. Let bij het uitkiezen van een accommodatie daarom op het soort strand dat in de nabijheid ligt. Om je te helpen een keuze te maken, hebben we de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Resorts

Een resort heeft de reputatie luxe en duur te zijn. Comfortabel is het in ieder geval, maar als je een slimme last minute all-in vakantie boekt, kan een resort zelfs heel goedkoop zijn. Groot voordeel; alles wordt voor je verzorgd!
De meeste resorts bevinden zich aan de westkust en het midden van Cuba rondom Havana en Varadero, op korte afstand van de luchthavens. Je kunt hier genieten van een geheel verzorgde, ontspannen vakantie; aan alle wensen van de klant is gedacht. Het authentieke Cuba is hier echter ver te zoeken, daarvoor moet je echt van je resort af. Tip; maak een rondreis Cuba en eindig met een paar dagen in een resort.

Kleinschalige accommodaties

In dezelfde omgeStranden Cubaving, maar op iets grotere afstand van de luchthavens, vind je ook diverse kleinere accommodaties. Huur een knusse bungalow dicht bij het strand en geniet van je rust en privacy. Je moet dan wel een paar uurtjes rijden vanaf het vliegveld, maar dan word je ook beloond met een paradijselijke omgeving!

Stranden voor duikers

De prachtige, kleurrijke onderwaterwereld van Cuba is een walhalla voor duikers. Je kunt meedoen aan duik- en snorkeltochten. Er zijn talloze goede duikstranden, zoals in de buurt van de luchthaven van Holguin, waar je naar één van ‘s werelds grootste koraalriffen kunt duiken.