Fietsvakantie Cuba

Op een actieve manier het Cubaanse landschap verkennen

Als je het echte Cuba wilt leren kennenfietsen Cuba dan is een fietstocht een geweldige manier om dit te doen. Een fiets brengt je op andere plaatsen dan een auto en bovendien schiet het landschap minder snel aan je voorbij. Maak contact met de altijd vriendelijke bevolking en geniet van de prachtige, veelzijdige natuur en cultuur!

Cuba; zeer veelzijdig

Uiteraard staat Cuba bekend vanwege de sigaren, de salsa en de rum. Ook weten de meeste mensen wel dat je er van een heerlijke strandvakantie op maagdelijk witte stranden met wuivende palmbomen en een kristalheldere zee kunt genieten. Maar Cuba heeft nog veel meer te bieden, zo veelzijdig als Cuba zijn maar weinig vakantiebestemmingen!

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Ontdek de binnenlanden met de weelderige bossen en de vele citrusvruchten- en tabaksplantages, fiets langs authentieke dorpjes, moerasland, de typische kalksteenlandschappen met de mogotes en duik er de mysterieuze grotten in. Dompel jezelf onder in de cultuur en geschiedenis van Cuba in Trinidad, Cienfuegos en Havana en geniet er van de historische koloniale gebouwen, musea, gezellige pleinen én natuurlijk de vele oldtimers. Eindig je fietsvakantie met een paar dagen luieren aan het strand en snorkel of duik om de kleurige vissen en koralen onder water te bewonderen!

Goede conditie

Hoewel je de meeste tijd overFietsvakantie Cuba rustige wegen zal fietsen en de route meestal glooiend zal zijn, heb je toch wel een conditie nodig voor een fietsvakantie Cuba. Het glooiende tot heuvel- en bergachtige landschap brengt af en toe pittige hellingen met zich mee! Het is dus aan te raden van te voren wat te trainen als je denkt dat je conditie niet goed genoeg is. Verder moet je er rekening mee houden dat de wegen niet altijd van goede kwaliteit zijn, soms zitten er gaten in het asfalt en soms is het helemaal niet geasfalteerd. In het binnenland komen er ook veel muggen voor, dus een middel met DEET is geen overbodige luxe!

Daar tegenover staat dat er altijd een lekker windje staat op het eiland en dat de Cubanen die je onderweg tegenkomt altijd vriendelijk en behulpzaam zijn! Een fietsvakantie Cuba is een ervaring om nooit te vergeten!