Regenseizoen Cuba

Alle informatie die je nodig hebt over het regenseizoen van Cuba

Cuba is een overheerlijk Caribisch eiland met een tropisch klimaat en eigenlijk bijna het hele jaar door lekker weer. Maar het is wel een tropisch eiland en dat betekent dat er wel sprake is van een nat en een droog seizoen. Hoewel het ook tijdens het regenseizoen overdag meestal mooi weer is, is het toch handig om er rekening mee te houden als je naar Cuba op vakantie wilt gaan.

Regenseizoen

We zeiden al dat het eigeRegenbui Cubanlijk het bijna altijd mooi weer is op het eiland; een dikke trui heb je waarschijnlijk niet nodig! Maar tijdens het regenseizoen kunnen er flinke buien vallen en bovendien ligt Cuba wel in het orkaangebied. Het regenseizoen duurt ongeveer van mei tot en met begin november. Hoewel de buien die vallen best flinke hoosbuien kunnen zijn, gebeurt het bijna nooit dat het de hele dag regent. Tussen de buien door schijnt de zon dan ook gewoon. Daarnaast is het ook zo dat de meeste buien aan het eind van de dag en tijdens de nacht vallen.

Bekijk nu de beste Cuba vakantie aanbiedingen

Door de combinatie van de warmte en de regen ontstaat er wel een hoge luchtvochtigheid waardoor het behoorlijk benauwd en broeierig kan worden. Gelukkig waait er altijd wel een verkoelend windje, maar als je iemand bent die slecht tegen hitte en hoge luchtvochtigheid kRegenseizoen Cubaan, dan kun je de zomermaanden beter vermijden en je vakantie plannen in de periode van januari tot en met mei.

Wat de orkanen betreft; daarop is de meeste kans tijdens de zomermaanden. Het water van de Caribische zee is dan flink opgewarmd en als een tropische storm over zee aan komt drijven dan kan die in toenemen tot orkaankracht. Door de routes die de orkanen gewoonlijk volgen, loop je alleen op het zuidwestelijke deel van het eiland het grootste risico op een orkaan van vernietigende kracht.